Ген. Кольо Милев: Не приемам твърденията на кмета, че съветниците са саботирали Общината за важни решения

Не приемам твърденията на кмета Стефан Радев, че съветниците и в частност аз, сме саботирали Общината за важни решения по време на последната сесия. Това заяви председателят на групата на БСП в местния парламент ген. Кольо Милев. Отговорът му, е вследствие на коментар на градоначалника в медиите, след като на заседанието на Общинския съвет на 14 декември, не достигнаха гласове да се приемат актуализацията на бюджета, бюджетната прогноза за периода 2024-2026 г., актуализирана в частта за местните дейности на общината, план-сметката за чистотата за тази и следващата година.

„По този повод, искам да уточня, че ние като съветници трябва да сме коректив на работата на Общината и когато не сме съгласни с нещо, ще заявяваме позицията си, няма да се съгласяваме безропотно и да гласуваме само, за да приемем точката и да угодим на кмета“, коментира още ген. Милев.

„Общинският съвет е част от Общината, но не е притурка на кмета, която само да узаконява неговите предложения. Ние сме избрани от гражданите, за да коригираме когато е необходимо, да даваме гласност, да не допускаме нарушения на нормативните уредби“, посочи още Кольо Милев. Според него, пример за такива нарушения са асфалтирани 2-3 улици в Чинтулово и Сотиря, които липсват в Капиталовата програма. „Няма заделени средства за тях, но искат сега да ги узаконим. Пет – шест мостови съоръжения за ремонт от по 15 хил. лв. просто не са ги направили, а общинската администрация е бездействала. Няма как да сме съгласни с това“, уточни още той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук