Ген. Кольо Милев с призив: Гласувайте, нека поставим Сливен отново на пътя на развитието

-Господин Милев, какво се случи с лявото във Сливен?

-То е тук. Има го. Независимо от някои лични амбиции и страсти. Вярвам в мъдростта и разума на всеки сливналия. Защото аз търся подкрепата не само на левите хора, но и на всеки, който иска животът в Сливен да се промени и подобри. Хората ме познават. Аз съм бил кмет на Сливен и те знаят какво мога и какво съм направил. Сега искам тяхното доверие, за да поставим отново Сливен на пътя на развитието.

– Хората протестират за ремонта и дейностите по водния цикъл?

-Всичко, което направихме по мое време е не само с добро качество, но няма никакви критики за изпълнението и за начина, по който са изразходвани парите. Сега сме свидетели на съвсем друга картина. И тя е пример защо Сливен се нуждае от различен кмет и различно управление. Проектът е възложен, работата е започнала и – до тук. Ако човек иска и работи за сливналии, то е необходим постоянен, ежедневен диалог с централната власт и с фирмата изпълнител. Още по-важно – постоянен контрол как се изпълняват дейностите. В противен случай виждаме резултата – хората са недоволни. И с право.

– Какви са основните проблеми на Сливен ?

-Това е бедността, ниските доходи, липсата на качествено образование и среда. Основен приоритет, който споделям с хората при всяка среща, е привличането на инвестиции и развитието на икономиката. Но за това е нужно да подготвим образовани и квалифицирани младежи, които да могат да се реализират тук, в нашата община.

– Защо хората в Сливен биха Ви подкрепили? Какво ви отличава  от другите кандидати за кметското място?

-Защото, както вече казах, съм доказал, че като кмет мога да решавам проблемите и да постигам резултати, полезни за жителите на община Сливен. Всеки, който не харесва начина, по който се харчат парите от бюджета на Сливен, без да се постига подобрение на живота, на средата, на икономиката в общината, има избор. Всеки, който иска развитие, перспектива и предвидимост – има избор. На 29 октомври с номер 1 в бюлетината.

– Г-н Милев, един от най-често задаваните въпроси на кандидатите за кмет на община Сливен е този за сигурността на движението, за паркирането. Какви решения предлагате Вие на тези проблеми?

-Казвам го от опит – всичко зависи от кмета в това отношение. Решенията, дисциплината, контролът – ако има воля и твърди мерки, няма да цари този хаос. Гражданите няма да бъдат тормозени само и само да им вземат парите за паркиране. Аз бих премахнал паркоместата пред болниците, пред Спешната помощ. Когато колите на Спешна помощ отиват на адрес, те също не бива да плащат паркомясто, защото трябва да спасяват живот, а не да се занимават с талони и прочие.

– Много и различни предложения чухме по време на кампанията за начина, по който ще се използват свободните терени в общината. Какви са Вашите идеи?

-Разбира се, че на тези терени могат да се изградят техно паркове, да се използват за икономическо развитие. Да се изградят спортни съоръжения за провеждане на състезания по различни спортове, за тренировки и за развитие на спорта сред децата и младежите. С моя екип имаме подготвени проекти и имаме ясно виждане за привличането на инвестиции и средства по програми така, че да бъдат реализирани идеите ни. Категоричното ми виждане е, че всеки лев трябва да се влага така и да се харчи така, че да работи за развитието на Сливен и за по-високо качество на живот на хората.

– Кампанията е пред своя финал. Как я оценявате?

Моята кампания е с хората – аз съм постоянно с тях, за да споделим идеите си, решенията, предложенията. И да чуем – и аз като кандидат за кмет, и хората от листата като бъдещи общински съветници, какво мислят и как оценяват тези решения и предложения сливналии. Какво те искат да стане незабавно, как искат да видят общината след 4 години, какви резултати искат да постигнем. Ако ме питате за кампаниите на другите кандидати – мисля, че предизборното време е време за равносметка, ако си управлявал. Не само аз не чух отчет за свършеното или пропуснатото, но както споделиха и хората – нямаше такава равносметка. А това е важно, за да се знае до къде сме стигнали и какво имаме да правим или да наваксваме. Може и да са високи очакванията ми, но аз съм такъв човек – поставям цел, разпределям силите и ресурсите и работя докато я постигна. За да мога утре, като срещна хората на улицата, в парка, в магазина – да ги гледам в очите и да не ме е срам.

– Какво ще кажете на хората преди вота?

Да гласуват. Да направят избора си с мисъл за доброто на семейството си, на децата си. Да съдят не само по думите и обещанията, но и по делата. За по-добър живот!

Ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници от „БСП за България“ са с номер 1 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук