Глобиха 122 пешеходци за неправилно пресичане

122 пешеходци, пресичащи на неопределените за това места са били санкционирани от полицията през миналата седмица. На територията на Сливенска област екипи на „Териториална полиция” и участъците към РУ-Сливен са съставили в Сливен 75 фиша, в Нова Загора са 19, Твърдица 12, сектор „Пътна полиция” 16. Санкционираните по време на операцията пешеходци са пресичали на опасни места без видимост и дори непосредствено пред служебните автомобили. Болшинството от тях не са съзнавали, че извършват нарушение. На нарушителите са съставени фишове, като глобата е в размер на 20 лева.

Санкционирани са и двама водачи, които въпреки присъствието на полицейски автомобил не са отдали предимство на пешеходна пътека. Операцията е предимно с превантивна и цели да заостри вниманието на водачите в районите на пешеходни пътеки и отговорността на пешеходците да пресичат само на определените за това места.

Анализът за пътния травматизъм с пешеходци за ОДМВР-Сливен отчита 25 пътни произшествия с участието на пешеходци през 2018 година с един убит и 25 ранени, като в едно пътно произшествие има едновременно двама пострадали пешеходци. През месец януари е регистрирано 1 произшествие с 1 пострадал пешеходец.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук