Гневът на протестиращите в Сливен не стихва

Гневът на протестиращите в Сливен срещу сегашното управление не стихва. Втори ден недоволстващи хора, първоначално събрани на три протеста – граждански и политически в крайна сметка се сляха и направиха обиколка на държавните институции- Община и Областна администрация, и партийните офиси на ДПС, БСП и ГЕРБ с викове и освирквания. Скандирайки „Мафията вън“, „Затвор“,  „Мутри вън“, „Оставка“ и развяващи трибагреници и плакати те отново поискаха промяна.

Пред събралите се застана и малко момиченце, което със сълзи на очите,пожела да каже,че е дошло на протеста, за да могат всички, на които се налага да ходят и да работят в чужбина да се върнат в страната си.

Повечето от надигащите глас и днес бяха млади хора, излезли на улицата, за да се борят за по-добро бъдеще, за да имат работа тук и да не им се налага да стигат до някои от терминалите на летищата. Според тях държавата ни е прогнила от корупция и е крайно време нещата да се променят. Те изрично подчертаха,че не са политически пристрастни, а имат пристрастие само към родината си, в която по думите им цари беззаконие и хаос, тресе се от политически скандали всеки ден, а хората нямат работа и са с много ниски доходи.

Символично, като една от причините за днешните протести не само в Сливен, но и в цялата страна на фонтана пред Общината беше поставено и нощно шкафче с банкноти евро в него и пистолет отгоре.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук