Година и половина зад решетките за сливенски наркодилър

Една година след като бе заловен с близо 400 грама марихуана и незаконен пистолет 46-годишен наркодилър от Сливен влиза зад решетките. По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът е наложил ефективно наказание от 1 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ спрямо Живко Ж. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 07.08.2018 г. в Сливен, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – над 391 гр. марихуана, а също е имал и огнестрелно оръжие – преработен сигнален газов пистолет и 10 броя боеприпаси, без да има надлежно разрешително за това.

Постановеното наказание е общо за двете престъпления.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

 

 

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 1 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ спрямо Живко Ж. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 07.08.2018 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – над 391 гр. марихуана – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1, алт.1, предл.4 от НК.

Той е признал вината си и за това, че от неустановена дата до 07.08.2018 г. в гр. Сливен, държал огнестрелно оръжие – преработен сигнален газов пистолет и 10 броя боеприпаси, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Постановеното наказание е общо за двете престъпления.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук