Годишен концерт на ТШ „All steps – Всички стъпки“ в гр. Нова Загора

Всяка година през месец май – изпълнен с множество празници, един грандиозен спектакъл събира на сцената на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ многобройни танцьори – любители на народното танцово изкуство. В пролетната вечер на 14 май обичаната от всички новозагорци Танцова школа „All steps – Всички стъпки“ гр. Нова Загора представи своя тринадесети годишен концерт. Той е едно от най – очакваните събития в празничната програма на града ни и поради големия интерес от почитателите на фолклора се провежда в два дни, в които  ентусиазираната публика изпълва театралния салон на читалището.

Сред гостите на концерта бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, заместник – председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, общински съветници, представители на учебни заведения, обществени организации и многобройни приятели на танцовата школа.
ТШ „All steps – Всички стъпки“, Нова Загора се утвърждава като една от най-активните културни институции в родния ни град. През нея преминават различни поколения, привлечени от магията на българския фолклора. Концертът и тази година бе истинско удоволствие и радост за окото на всички, които изпитват наслада от пъстрите хороводни шевици и красивите танцови стъпки. Богатият и разнообразен репертоар и харизмата на танцуващите от различните възрастови групи заредиха с много емоции публиката, която от своя страна не спираше да ги дарява с бурни аплодисменти. Пресъздавайки по неповторим начин всяка една от етнографските области, с различните носии, ритъм и динамика на хората, те накараха публиката да съпреживе случващото се на сцената. Гостуващите момичета от група „Хроматик“ от НУМСИ „Христина Морфова“, гр. Стара Загора, обогатиха с мелодичното си многогласно пеене фолклорната програма и спечелиха овациите в залата.

В края на вечерта, под бурни аплодисменти и овации, се подредиха възпитаници на танцовата школа, за да посрещнат с огромна любов и благодарност ръководителите си – Павлина и Стоян Петрови, които вече тринадесет години събират хора от новозагорска община, за да се опази, обогати и приобщи населението към народните ценности и да се запази българската идентичност. Вълнуващо и много трогателно всяка година е изпращането на абитуриентите. През 2024 г. единадесет талантливи момичета и момчета си взеха сбогом със своите любими хореографи, с усмивка и лека тъга поеха към своя бъдещ път в живота.
За красивата вечер изпълнителите и техните ръководители получиха  цветя и поздравителни адреси от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и от  НЧ „Д. П. Сивков – 1870“. В поздравителния адрес г-жа Захариева отправя сърдечен поздрав към всички с думите: „Вие ревностно пазите традициите към непреходните ценности на българския дух и фолклорното танцово наследство. Респект за енергията и професионализма,  които влагате с неуморен труд ежедневно в работата си! Съхранявате с любов и ентусиазъм танцовото творчество, откривате и развивате талантите на младите, поддържате жива приемствеността между поколенията и стимулирате творчеството във всички възрасти. Изказвам възхищението си и към всички танцьори за отдадеността им към сценичното танцово изкуство. Нека енергията и несломимият български дух бъдат винаги с Вас! Желая Ви сила, бодрост и хъс, за да продължавате да  поддържате българщината жива!“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук