Годишният концерт на ДЮФА „Загорчета“ отново превърна 15 юни в празник

Вече 37 години едно традиционно събитие в гр. Нова Загора превръща 15 юни в празник.
Със стихове за „равно Загоре“ лъчезарната водеща повика слънцето и поздрави многобройната публика с „Добре дошли!“ на Годишния концерт-спектакъл „На добър път!“ на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета” към Община Нова Загора, с главен художествен ръководител и хореограф  Енчо Енчев, помощник ръководителя Ивелин Иванов и ръководител на оркестъра Тяньо Михов.
Ежегодният концерт по това време бележи края на поредната учебна година, през която възпитаниците на фолклорната формация са отдавали свободно време, труд и постоянство на българското песенно и танцово изкуство. Какво са научили показаха на сцената на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ г. Тя заговори с традиционните български ритми и заразказва приказка – за гиздави моми и напети момци, за лазарки, певци и свирци, за влюбени луди-млади и за детски веселби.
Сред възторжената публика бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, Павлина и Стоян Петрови – художествени ръководители на Танцова школа „All steps – всички стъпки“ Нова Загора, общински съветници, кметове на населени места, приятели.
В богатата програма, наситена с танци и песни от различните области на България, се включиха деца и младежи от различни поколения, обединени от любовта към фолклора. Своя ентусиазъм те предадоха на публиката си. С пъргавите си стъпки, широките усмивки и нестихваща енергия, те я заплениха за пореден път, доказвайки, че ДЮФА „Загорчета“ е школа по родолюбие, която оставя своите следи не само в преминалите през нея, а и в сърцата на своите почитатели. В представлението се включиха и сладкогласните момичета от Фоклорна формация „Аеда“ с художествен ръководител Велина Стайкова.
За красивата вечер изпълнителите и техните ръководители получиха  цветя от Община Нова Загора, Общински съвет Нова Загора,  НЧ „Д. П. Сивков – 1870“, ТШ „All steps – Всички стъпки“, гр. Нова Загора, Фондация „Дом на Доброто“, СУ „Христо Ботев“, ФФ „Аеда“ и др.
В поздравителен адрес по повод Годишния концерт, своите пожелания изрази и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева: „Поздравявам Вас и Вашите възпитаници за поредната успешна учебна година, чието завършване отбелязвате с тържествен концерт! Благодаря Ви, че го споделяте с нас ! Изказвам благодарност на всички Вас «Загорчета», за щастието, което ни дарявате с красивите си изпълнения! Радвайте се занапред на много концерти с препълнени зали и усмихната публика!“
На 15 юни ДЮФА „Загорчета“ се разделиха с най-големите – завършващите образованието си момичета и момчета. На тях г-жа Захариева пожела „да откриват навсякъде време, което да посвещават на народните танци и съмишленици, които да увличат със себе си.“
Емоционалното сбогуване с Александър, Валерия, Ивайла, Йоана, Калина, Симона и Свилен развълнува всички. Кметът на Общината Галя Захариева им връчи грамоти. Те получиха подаръци и цветя от г-н Енчев, на който поднесоха сувенир в знак на благодарност от името на абитуриентите от випуск 2023 г. на ДЮФА „Загорчета“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук