Голям интерес към фермерския пазар в подкрепа на местното производство в Сливен

Голям интерес предизвика днес новооткритият фермерски пазар в подкрепа на местното производство в центъра на Сливен. И производителите и гражданите бяха доволни от инициативата, тъй като ползата е и за двете страни. Хората можеха да си купят гъби, царевица, зеленчуци, лютеници млечни и месни продукти както и вина, директно от производителите, да опитат от различните асортименти преди да решат, на кой ще се доверят. От своя страна производителите, доволни от инициативата, поискаха тя да се провежда не веднъж , а два пъти в месеца. Кметът Стефан Радев се срещна с местните производители на пазара пред сградата на Общината и коментира, че по този начин институцията оказва своята подкрепа към местното производство на качествена продукция.

„От дълго време обмисляхме идеята за провеждането на фермерски пазар и се радвам, че той е факт. Той подкрепя местното производство на качествена продукция. Това е добър механизъм, от една страна да се стимулира промотирането на традиционната местна продукция, а от друга, ще доведе не само до по-високо потребление сред домакинствата, но и ще им даде възможност да закупят качествени продукти. Даваме начален тласък на инициативата“, посочи още кметът.


Пазарът се организира именно по идея на градоначалника, като сред целите е да се стимулира и подпомогне дейността на малките производители на храни, а качествената местна продукция да бъде достъпна за жителите на града. След оценка на ефекта от организирането на базара, ще се обмисли възможността за по-честото му провеждане.

Пазарът е позициониран на пл. „Цар Освободител“ – пред сградата на Община Сливен и ще продължи през целия днешен ден – до 20 ч.

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук