ГС „Св. Георги Победоносец“:БСП и ГЕРБ не искат работата на комисиите към Общинския съвет да се излъчва онлайн защото ги е срам от действията им

Проектът на кандидата за общински съветник от ГС „Свети Георги Победоносец“ Стефан Христов касаещ, предварително съгласие за приемането на решение да се изгради система за онлайн излъчване на заседанията на комисиите към Общински съвет Сливен, беше подписан днес само от две партии. „Искането за това съгласие е направено заради необходимостта от въвеждане на прозрачност в работата на Общинския съвет и неговите комисии, каквато е обещавана от всички политически сили. Такъв подход би довел до издигането на авторитета на институцията „Общински съвет“, чрез предоставянето на възможност на гражданите да бъдат съпричастни към проблемите на Общината и към усилията, които полага всеки един, избран от тях общински съветник“, подчерта авторът на предложението, който е преференция номер 102 в листата на Сдружението.

 

Подписи под проекта поставиха само представители на Движение „България на Гражданите“ и Местната коалиция НФСБ (НФСБ, БЗНС) . Според Момчил Пантелеев, който е кандидат за кмет, издигнат от ГС „Свети Георги Победоносец“, останалите две големи политически сили – ГЕРБ и БСП, които са запознати с текста, не са пожелали да го подпишат поради факта, че се срамуват от действията си. По думите му, на заседанията на комисите мнението им е едно, а когато се стигне до гласуване, след спуснати директиви от централата на партията, се гласува по коренно различен начин, който обикновенно е в ущърб на гражданите.

 

Присъстващите се обединиха около идеята, че ако предложението им стане реалност, заседанията на здравната комисия няма да се излъчват, тъй като там има упоменаване на лични данни. Те ще поискат да бъдат предавани на живо и сесиите на Общинския съвет. Според тях, въвеждането на онлайн излъчване на работата на комисите, няма да струва повече от 1 000 лв., а ползите от такъв вариант на работа ще са само от полза за обществото и сливенските граждани.

Кандидатът за кмет на Сливен от ГС „Свети Георги Победоносец“ Момчил Пантелеев е с номер 47 в бюлетината, а Стефан Христов, който е кандидат за общински съветник от листата на Сдружението, преференцията е 102.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук