Дават свободен достъп на учениците до спортни зали и игрища през ваканцията

Учениците от Община Сливен ще получат свободен достъп до спортни зали и игрища по време на пролетната ваканция. Това е част от инициативата за спортна пролетна ваканция „Ваканция – движение и здраве“ от 1 до 5 април, която се организира от Регионална здравна инспекция – Сливен и Общината.

През този период за всички ученици от 5-и до 12-и клас достъпът до баскетболното игрище в зала „Васил Левски“ ще е свободен от 13 до 14 часа. Лице за контакт в залата: Събин Маринов.

Входът за волейболното игрище в двора на  Медицински филиал – Сливен, ул. „Ген. Столетов“ № 30 също е свободен от 16 до 18 часа.  Лице за контакт: Николай Динков – в двора на Филиала.

Свободен е достъпът и до лекоатлетическа писта в покрита зала. Желаещите да се запознаят с основите на леката атлетика могат да се обърнат към Илиян Данев, който ще бъде на разположение в залата на 3 април от 15.00 до 16.30 часа.

Свободни за посещение са и Спортните площадки на открито, изградени от Община Сливен в кварталите: „Сини Камъни“, „Дружба“, „Стоян Заимов“, „Комлука“, „Ново село“, парка по поречието на река Асеновска, „Клуцохор“, „Българка” и северно от ,,Двата Аслана”, както и  Футболната площадка на спортен клуб „Сини камъни“ до спортен комплекс „Асеновец“.

Организаторите са категорични, че редовните физически упражнения премахват чувството на напрегнатост, тревожност и безпокойство. Намаляват агресивността. Идеята на инициативата е да се осигури достъп до спортни съоръжения и да се насочи интересът на младите хора към спорта и двигателната активност.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук