Данаил Кирилов подаде оставка

Снимка: МП

Насред консултациите за промени в основния закон, Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правосъдието. Това се е случило след разговор с министър-председателя Бойко Борисов, съобщава правителствената пресслужба, цитирана от „Дневник“.

В него се посочва, че решението на премиера дали да приеме оставката ще бъде взето след разговори с коалиционните партньори. Кирилов ще остане на поста до 2 септември, когато е първият ден на парламента и когато е първата възможост той да бъде освободен. От Министерството на правосъдието все още не са обявили дали ще има мотиви на Кирилов за оставката му.

„Изненада е“. Така депутати и от ГЕРБ, и от „Обединените патриоти“ определиха пред „Дневник“ подадената оставка. Към момента няма яснота кога ще е срещата на премиера Бойко Борисов с коалиционните партньори, на която да бъде взето решение за оставката на Кирилов и наследника му.

Кирилов е един от авторите на проекта на ГЕРБ за нова конституция. Преди време премиерът Бойко Борисов го нарече „най-добрият юрист в средите на ГЕРБ“.

Наскоро по време на заседание на правителството премиерът Бойко Борисов забрани на Кирилов да се изявява във „Фейсбук“, където преди това министърът беше публикувал обидни коментари по адрес на Христо Иванов, лидер на „Да, България“, и други участници при акцията в парк „Росенец“.

Ако оставката бъде приета, това ще е пета смяна в кабинета на Бойко Борисов от началото на антиправителствените протести, започнали в началото на юли. Преди това постовете си загубиха Владислав Горанов, Емил Караниколов, Николина Ангелкова и Младен Маринов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук