Даниела Пандова е седма на Световно първенство по вдигане на тежести

Снимка: БФ Вдигане на тежести

Сливналийката Даниела Пандова зае седмо място в категория 45 кг по време на Световно първенство по вдигане на тежести за мъже и жени, което се провежда в столицата на Туркменистан Ашхабад. За това информират от Българската федерация по вдигане на тежести.

При най-леките дами, Даниела Пандова се нареди седма с двубой 141 кг. Пандова, която е бронзова медалистка от последното европейско първенство в Букурещ тази пролет, трябваше да сваля в последните дни доста килограми за да се вмести в новата категория и очевидно това повлия на представянето й. В изхвърлянето Даниела започна колебливо с неуспех на 50 кг, след това се поправи и накрая завърши с резултат 60 кг. В изтласкването българката се справи последователно със 75 кг, после с 81 кг, но в последния си опит не успя на 86 кг, което й отреди шесто място в движението и седмо в общото класиране.

Шампионка със 186 кг е Сухчароен от Тайланд, пред сънародничката си Нантауон със 171 кг, трета е представителката на домакините Джумабаева, на който скандално й бе отменен втория опит в изтласкването.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук