Данните сочат-1023 лв. средна брутна месечна заплата за област Сливен

1023 лева е средната брутна месечна заплата за област Сливен през третото тримесечие на 2020 г., съобщават от Териториално статистическо бюро Югоизток към  Националния статистически институт . Увеличението спрямо предходните три месеца е с 2.7%. За обществения сектор средната месечна заплата е 1242 лв., а за частния – 931 лева. Данните на статистиката сочат още, че през третото тримесечие на тази година средната месечна работна заплата за област Сливен нараства с 10.7% в сравнение с третото тримесечие на 2019 година.

В сравнение с останалите области на страната през третото тримесечие на 2020 г. област Сливен е на 21-во място по показателя „средна работна заплата”. Най-висока средна брутна месечна заплата получават наетите в секторите „Професионални дейности и научни изследвания“, „Добивна промишленост” и „Държавно управление“.

В края на септември тази година наетите лица по трудово и служебно правоотношение в областта са с 6.2% по-малко в сравнение със същия период на предходната година, като в обществения сектор те се увеличават с 0.2%, а в частния сектор намаляват с 8.5%.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук