Данъците за старите коли скачат с до 30%

Данъците на старите коли стават с до 30% по-високи. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Очаква се това да засегне собствениците на над 2 милиона автомобили, произведени преди 2005 г., съобщава NOVA телевизия.

Точният размер на увеличението ще зависи от това на колко години е превозното средство и от мощността на двигателя – колкото по-мощен е той, толкова по-висок ще е налогът.

Стъпката е доста умерена. Като се има предвид, че тези коли са с по-нисък данък, това няма да е голяма сума, която да утежни хората. Но от друга страна мисля, че като общество е време да решим дали искаме да продължаваме да се тровим с този въздух, който дишаме ние и нашите деца. И дали ще продължим да се превръщаме във втора употреба пазар за старите коли на Европа„, коментира в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

Подложихме на още едно изпитание най-уязвимите – тези български граждани, които карат коли, по-стари от 15 г. Това е масата от българските граждани. Какво ще кажем на тези български граждани, на които от догодина ще им се вдигнат данъците? Ще накараме тези хора да си купят нови коли ли?„, каза народният представител от БСП Иван Иванов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук