Да заменим детската агресия със спортен хъс

Автор: Яна Дамянова

„Колкото повече децата са в залите, толкова по-светло ще става бъдещето на страната ни. Агресията ще се превърне в борба за медал, а бездействието в ангажираност“. По този начин, чрез спорт, треньорката по акробатика от СК „Стефан Данчев „Сливен Виолета Бинева предлага на родителите да променят ежедневието и дори бъдещето на детето си.

„Спортът е здраве, красота, младост, изгражда характер, воля, хармонично тяло и самочувствие, все неща, които биха били само в плюс на едно дете“, споделя още треньорката.

Според нея, успех за едно дете е дори само това, че то е в залата. „Дори да не постигне някакви световни върхове, нещата, които състезателите научават ще им помогнат и в живота. Ще се научат да не се отказват, да продължават да се борят, въпреки неуспехите или трудностите“, поясни тя.

Спортът, поне при децата, може само да им даде, той няма какво да им вземе, освен възможността да свършат някоя беля или да им попречи да висят пред компютъра и таблета.

„Един спортист няма време за глупости. Неговото време е уплътнено, денят му е организиран, защото като знае, че от училище отива на тренировки, а след това трябва да се прибере и да си научи, той си планира деня. Ако му остане време, може би час-два, то ще е за разходки или да прави нормалните неща за един тийнейджър. По-малките деца пък си играят в залата“, споделя още Виолета Бинева. Самата тя организира на възпитаниците си множество забавления и игри, води ги на походи и екскурзии, за да възпита у тях освен любов към спорта и желание да опознаят родината си.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук