Да не ви се налага общината да ви помага !

Да не ви се налага общината да ви помага, с тези думи ни посрещнаха жителите на бл.32 в „Дружба“. Извикаха ни да се оплачат, защото се надяват, все някой да им обърне внимание, тъй като сигналите за несгодите, които търпят от всеки по обилен дъжд изпратени до общината, си остават глас в пустиня.

Блокът се намира точно до оградата на бивш военен обект. Именно пред жилищната сграда се оттича водата от улиците на близките квартали, а в мазетата и на първия етаж на блока настава потоп. След неколкократно безрезултатно сигнализиране до общината да им помогнат – над 20 сигнала, жителите на блока решават да се оправят сами. Събират пари, наемат самосвал, който стоварва три ремаркета пръст до оградата на поделението, която пречи водата да се оттича. „Наехме работници, купихме материали и повдигнахме дори тротоара пред блока, за да спира водата, която приижда към входа когато вали“, разказват съседките Мария и Кръстина.

И след като напук на безхаберието на общината, хората успяват да се справят сами, идва друга несгода – спукана тръба в бившия военен обект, която отново им причинява водни неволи.

Работниците пратени от военните, разкопават тротоарната плоча пред първия етаж на блока, оправят теча и след като заравят изкопа с пръст нещата причключват. Не изливат отново бетон, а събиращата се дъждовна вода започва да подкопава основите на блока, стените на първия етаж на сградата се нацепват и мазетата пак са във вода. С ясната мисъл, че дори да сигнализират в общината никой няма да ги „отрази“ живущите в блока отново се спасяват сами. Събират 1 300 лв. наемат работници, купуват материали и изливат импровизирана тротоарна плоча пред източната страна на сградата, за да спасят жилищата си.

И така, до следващия път когато най-вероятно пак ще се оправят сами, нищо, че плащат данъци на тази община, която уж трябва да се интересува от проблемите на гражданите си и да им помага да ги решават.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук