Да помогнем на Алекс да проходи !

Благотворителен концерт за набиране на средства за лечението на Алекс, страдащ детска церебрална парализа ще се проведе от 19.00 часа на 10 октомври в зала „Сливен“.

В него участие ще вземат известни български изпълнители на фолклорна и популярна музика, сред които – Нелина, Славка Калчева и Тони Дачева.

Александър е роден на 07.11.2014 г. Той е първи близнак и е с диагноза детска церебрална парализа /ДЦП/ спастична квадрипареза. Неоходима му е спешна рехабилитация и лечение в Турция, която да подобри двигателната му способност.

От 3 години провежда лечение и рехабилитация в България, но резултатът е незадоволителен. След непрестанно търсене на различни алтернативи, Алекс започна лечение в рехабилитационен център „Рибем“ в гр. Истанбул. Там провежда по 2 процедури на ден, интензивна физиотерапия, Бобат-терапия, упражнения за равновесие и координация и др. Изработени са специални дневни шини, които да държат крачетата изправени.

Резултатът от проведената рехабилитация е видим и напредъкът е огромен. Лекарите дават надежда, че Алекс ще проходи. Предстоят още доста посещения в клиниката, а сумата, която е необходима е непосилна за семейството. Препоръката е рехабилитацията да се извършва всеки месец по 2 седмици до прохождането на Алекс.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук