Да убиеш……пътека !

Още една част от Сливенския балкан е унищожена от човешка ръка. Този път това е пътеката до местността „Кироолу”, която всъщност вече е бивша пътека. Някогашното любимо място за разходка на сливналии, вече е в историята заради претоварени камиони с дърва и булдозери, затова сигнализираха граждани до нашия сайт.

 

Бившата пътека – някога с пейки и чешми, сега е сипей и кално тресавище, с убита чешма и съсипана природа. Някогашната пътека, по която са ходили Панайот Хитов, Хаджията, Стоил войвода и всеки сливески хъш, овчар и билкар- я няма. Няма я, не защото е прораснала забравена от хората, не защото е пометена от порои или падащи камъни, а заради човешкото безхаберие.

На мястото на пътеката сега има огромна полоса защото не може да се нарече път нещо с 50 см. кратери по него и огромни локви. И тя е направена от някой решил да добива дърва там. Дали трябва това да се прави в природния парк или не, дали е санитарна сеч или дърводобив – нашият екип ще пита където трябва, но варварския начин, по който е направен е безспорен.

 

Чешмата вече е само мъртъв паметник на наглостта и калните ручеи около него. Паметник на безхаберие и некадърност. Тази „убита” пътека е само на стотина метра от една друга известна като пътеката на Слепите. Ако скоро не бъдат предприети мерки и нейната съдба ще е същата, категорични са гражданите, които ни сигнализираха за този проблем.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук