Двама души са арестувани в с. Коньово след като мъж гласувал и с личната карта на жена си

Двама души са арестувани в село Коньово след като мъж е гласувал с личната карта на жената, с която живее на семейни начала, съобщи Минко Стефанов – говорител на РИК Сливен. „В момента органите на МВР са ги арестували и установяват каква е причината и как се е случило, дали има някакво целенасочено поведение, дали има поръчител или е пробвал да види дали системата може да бъде пробита. В момента екип на РИК пътува към мястото, за да направи и своя проверка по случая на място, посочи още той.

8,29 процента е избирателната активност на балотажа за президент и вицепрезидент към 11.00 часа в област Сливен, съобщи още Минко Стефанов. За сравнение, на изборите за Народно събрание, президент и вицепрезидент, проведени на 14 ноември, до този час активността бе 7,9 на сто.

Най-висока активност и този път има в община Нова Загора: правото си на глас са упражнили 2 910 души, което с близо 160 души повече в сравнение с първия тур. Активността е 9,07 при 8,5 процента на 14 ноември.

По-голяма активност в сравнение с първия тур има и в община Сливен. До 11 часа днес гласуваха 9 436 души, а до този час миналата неделя – 8 885 души. Избирателната активност е 8,68 процента или близо с половин процент повече в сравнение с миналата неделя.

В община Твърдица активността е 7,51 на сто при 880 гласували и е по-ниска от активността на първия тур, когато бяха гласували 945 души или 8 процента от всички избиратели. В община Котел засега активността също е малко по-ниска в сравнение с 14 ноември.  До 11 часа днес са гласували 989 или 5,23 на сто от избирателите, а преди – 1 031 души или 5,4 на сто от избирателите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук