Двама общински съветници от Сливен и двама служители на Общината влизат в новия състав на НСОРБ

Двама служители на Общината и двама общински съветници от Сливен влизат в обновения състав на Националното сдружение на общините в Република България за мандат 2019-2023 г. За членове на комисиите към НСОРБ всяка община самостоятелно и в зависимост от своя интерес, номинира експерти и общински съветници с опит, знания и интерес за развитието на съответните сфери на дейност. От Общински съвет Сливен това са председателите на Постоянната комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие Юлия Гавазова и по образование, наука, култура и вероизповедания Лидия Димитрова. Решението е утвърдено от Управителния съвет на организацията. В състава на комисиите са включени и представителите на Община Сливен- зам.-кметът по икономическото развитие Стоян Марков и Мария Янева от Дирекция „Устройство на територията“.

В организацията на местните власти членуват всички 265 общини в България. Предвижда се провеждане на първите учредителни заседания на комисиите, на които предстои да бъдат избрани председателите им. В рамките на заседанията ще бъдат обсъдени още бъдещата дейност и ангажименти на всяка от комисиите.

Чрез своите излъчени представители досега, Община Сливен е участвала активно в учредителните събрания на национално-представителната организация, с внасяне и обсъждане на конкретни предложения по актуални теми.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук