Двама са арестувани край Нова Загора, подготвяли за продажба марихуана, оценена на 48 хил. лв.

Двама са арестувани край Нова Загора, подготвяли за продажба марихуана, оценена на 48 хил. лв. Мъжете на 39 и 56 години са задържани в отсечката между Нова Загора и село Полско Пъдарево, в момент на подготовка за продажба на над 8 килограма марихуана, наркотик, който се оценява на стойност над 48 хил.лева. На двете лица са предявени обвинения за тежки умишлени престъпления, че са държали и разпространили високо рисково наркотично вещество в големи размери.

Разследването се води от Окръжната прокуратура в Сливен по досъдебно производство за разпространение на наркотици в големи размери, съобщи прокурор Ваня Белева. Спрямо лицата е взета мярка за задържане в срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на  най-тежката мярка спрямо тях – задържане под стража.

Началникът на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Сливен- Слав Добрев поясни, че при специализираната акция са заловени трима мъже, като за тях са събирани данни от шест месеца, от които става ясно,че лицата се занимават с производство на марихуана  от началото на 2021 година. Разпространявали са наркотика в малки количества на местно ниво, но целта на произведеното количество е да бъде разпространено на територията на страната.

Третото лице не е задържано,тъй като на този етап не са събрани достатъчно доказателства за вината му. Мъжете не са криминално проявени. Наказанията, предвидени в закона за това престъпление, са  лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук