Двама ученици от Сливен с национална диплома за отличен успех от МОН

Двама ученици от Сливен ще получат национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката. Отличените зрелостници са възпитаници на Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захари Стоянов“ Сливен.

Общо 25 зрелостници от 19 училища в страната ще получат национална диплома. Те са завършили учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити, посочват от образователното ведомство. Отличените ученици са показали и постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Деветима са носителите на национална диплома в София, по двама са наградените в Пловдив, Варна, Сливен, Велико Търново и по един в Бургас, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Казанлък, Гоце Делчев и Шумен.

Най-много са пълните отличници от Софийската математическа гимназия – четирима. По двама носители на националната награда имат Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив, Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захари Стоянов“ в Сливен и Американския колеж в София.

Отличието се връчва всяка година и е признание за високите постижения на ученици от българските училища.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук