Двама учители и двама ученика от различни училища в Сливен са с Ковид-19

Двама учители и двама ученика от различни училища в община Сливен са с Ковид-19, съобщават от РЗИ, без да посочват за кои учебни заведения се касае. По неофициална информация едното от училищата е 3-то ОУ „Д-р Иван Селимински“. Няма карантинирани класове, тъй като инфектираните педагози и ученици не са посещавали учебни заведения повече от два дни. Сред новозаболелите 43-ма с положителен тест за коронавирус от последното денонощие са също лекар, стоматолог и медицинска сестра от Сливен, и една санитарка от община Нова Загора.Те работят в различни заведения от болничната и доболничната помощ.

Регистрирано е огнище на работното място във фирма в Сливен, където са установени три заболели лица. Регистрирани са и две семейни огнища в Сливен и едно – в Нова Загора с общо трима заболели, които са се заразили при контакт с по-рано установени болни.

Към момента положителните за COVID-19 случаи са в четирите общински центъра и още 33 малки населени места в областта.

През последното денонощие е починал пациент на 74 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Носенето на предпазна маска за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръце, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано ограничава риска от разпространение на коронавирус. РЗИ – Сливен разпространи на сайта си анимиран материал на УНИЦЕФ, който нагледно показва как да се предпазваме от заразяване. Материалът е насочен към аудиторията на децата и техните родители. Може да бъде открит на следния адрес: http://rzi-sliven.org/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b4-19-%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/

Общо диагностицирани и хоспитализирани към момента са 55 лица, допълват от здравната инспекция в Сливен. На интензивно лечение са 5 лица.

Продължават епидемиологичните проучвания  на положителните лица

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук