Два сигнала до РИК Сливен за неправомерно разлепени агитационни материали

127

Два сигнала са подадени до РИК Сливен за неправомерно разлепени агитационни материали, съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова. Едната жалба е от коалицията ГЕРБ-СДС“ и касае разлепени агитационни материали на непозволени места в Нова Загора на ПП „Българско лято”. Представители на РИК са извършили проверка на място и са установили, че има нарушение. Със съдействие на кмета на Община Нова Загора следва да се премахнат агитационните материали в срок от 48 часа, считано от получаване на решението. Докладна е подадена и за установени от полицията младежи, които разлепват плакати на ПП „Свобода” на автогарата в Сливен.

Стелли Стефанова посочи още, че комисията се подготвя за изборния ден, но не са получени методически указания за работата на РИК и съответно за СИК-овете. Към момента членове на СИК получават документите си. Забелязва се текучество от комисиите, като аргумента е ангажираност по същото време на провеждане на извънредните избори.

Все още няма яснота и за обучението при машинното гласуване, след като беше отправено питане в ЦИК за предоставянето на симулационни машини, които да бъдат използвани за тази цел.

176 000 бюлетини са поръчани за отпечатване в Сливенско. На територията на Сливенския многомандатен изборен район се очаква да има машинно гласуване в около 250 секции, а в над 40 – само с хартиени бюлетини. Точното разпределение предстои след становище на ЦИК.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук