Два сигнала до РИК Сливен за неправомерно разлепени агитационни материали

Два сигнала са подадени до РИК Сливен за неправомерно разлепени агитационни материали, съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова. Едната жалба е от коалицията ГЕРБ-СДС“ и касае разлепени агитационни материали на непозволени места в Нова Загора на ПП „Българско лято”. Представители на РИК са извършили проверка на място и са установили, че има нарушение. Със съдействие на кмета на Община Нова Загора следва да се премахнат агитационните материали в срок от 48 часа, считано от получаване на решението. Докладна е подадена и за установени от полицията младежи, които разлепват плакати на ПП „Свобода” на автогарата в Сливен.

Стелли Стефанова посочи още, че комисията се подготвя за изборния ден, но не са получени методически указания за работата на РИК и съответно за СИК-овете. Към момента членове на СИК получават документите си. Забелязва се текучество от комисиите, като аргумента е ангажираност по същото време на провеждане на извънредните избори.

Все още няма яснота и за обучението при машинното гласуване, след като беше отправено питане в ЦИК за предоставянето на симулационни машини, които да бъдат използвани за тази цел.

176 000 бюлетини са поръчани за отпечатване в Сливенско. На територията на Сливенския многомандатен изборен район се очаква да има машинно гласуване в около 250 секции, а в над 40 – само с хартиени бюлетини. Точното разпределение предстои след становище на ЦИК.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук