Два случая на новозаразени с коронавирус в Сливен, един от които лекар

Два случая на новозаразени с коронавирус в Сливен, един от които лекар, отчитат от от Националния оперативен щаб тази сутрин. От Сливен няма заразени деца и починали пациенти през изминалите 24 часа. За последното денонощие общо 25 са положителните проби за Ковид -19 в страната, с тях броят на заразените е общо 2585.

141 пациенти към момента са в болници, 8 от тях  в интензивно отделение, уточни проф. Венцислав Мутафчийски.

„Дисциплината, дистанцията и дезинфекцията ни спасиха от по-тежки последствия на заразата у нас“, посочи премиерът Бойко Борисов по време на последния брифинг на Националния оперативен щаб. Той изказа благодарност на всички в него и на всички българи за положените усилия.

Щабът няма да дава повече сутрешни брифинги, но няма да бъде разформирован, той ще продължи да работи до 31 декември. На електронния сайт на Националната информационна система за борба с Ковид-19 всеки ден ще има качена информацията, която досега се съобщаваше от щаба.

„Искам да се върнем към нормален начин на живот и да се научим да живеем с вируса защото той няма да изчезне“, посочи още министър- председателят.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук