Две деца, блъснати на пешеходни пътеки са в болница

Две деца са приети в болницата, след като са блъснати на пешеходни пътеки, при различни пътни инциденти. Едното е момиче на 13 години. Настанено е в Отделението по реанимация с травми на глава, рамо и таз. На 29 ноември, в 18,03 часа, в дежурната част на ОДМВР-Сливен, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на бул. „Ст. Караджа“ в град Сливен. 38-годишен водач на лек автомобил „Ягуар“ е ударил момичето, пресичащо пътното платно на пешеходна пътека. Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества-пробите са отрицателни.
Другото пострадало дете е момче на 12 години. То е получило комоцио и е настанено в Отделението по неврохирургия. Инцидентът е станал на 29 ноември, около 10,00 часа, на ул. „М. Балкански“, пред училище „Христо Ботев“, в град Нова Загора. Детето е изскочило внезапно на платното за движение. Не е пресичало на пешеходна пътека. То е излязло тичайки от хранителен магазин и се е ударило странично в автомобил, който в същия момент се е движил по улицата. Детето е прегледано в ЦСМП-Нова Загора и освободено. Водачът е изпробван за употреба на алкохол- пробата е отрицателна. По-късно през деня детето е откарано в болнично заведение в град Сливен, където е установено комоцио.  Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
Състоянието на децата е добро.
През изтеклото денонощие спешна помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен са потърсили 55 човека. В болницата са приети 32 от тях. Извършени са 15 операции и 6 раждания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук