Две момичета от Сливен са сред пълните отличници на матурите тази година

Две момичета от Сливен са сред пълните отличници на матурите тази година от общо шест за страната. Те имат оценка 6.00 на трите изпита. Това са Ванина Василева Вълкова от ППМГ „Добри Чинтулов” с отлични оценки по БЕЛ , математика и по химия и опазване на околната среда и Ванеса Христова Терзиева от ПГПЗЕ „Захари Стоянов”, с шестици по БЕЛ, немски език и английски език. Това съобщи Милена Чолакова, началник на Регионалното управление на образованието в Сливен.

По думите й, като цяло през тази година, учениците от Сливенска област са показали по-висок успех на държавните зрелостни изпити спрямо 2019-та. На изпита по български език и литература средният успех се равнява на 4.14 срещу 4.04 за 2019 та година. По второто ДЗИ, избран учебен предмет от зрелостниците, успехът е 4.45 срещу 4.37 за предходната година. От училищата в областта най-добре на изпита по български език и литература са се представили ППМГ „Добри Чинтулов”, следвани от ПГПЗЕ „Захари Стоянов”, СУ „Христо Ботев”, Национална художествена гимназия и др.

На второто ДЗИ отново най-добри са зрелостниците на ППМГ „Добри Чинтулов”, следвани от СУ „Христо Ботев”-Нова Загора, Езикова гимназия –Сливен, Хуманитарна гимназия.

Като много-добро представяне се отчита и успехът на Националното училище по фолклорни изкуства в Котел. Според Чолакова дистанционната форма на обучение не се е отразила на общия успех на зрелостниците, дори води до повишаване, като се отчита добро справяне в извънредната ситуация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук