Две ученички от ППМГ Сливен с първи награди от Ученическия институт на БАН

Две първи награди получиха възпитанички на ППМГ „Добри Чинтулов“ Сливен в условията на дигитална среда, в седмата сесия на Ученическия институт на БАН, съобщават от учебното заведение.

Възпитаничките на ППМГ Александра Апостолова и Христина Димитрова успешно са защитили своите разработки и са били класирани на първо място, всяка в своята област. В конкурса са участвали 68 проекта от 20 български града.

Общо 26 от проектите, включително и тези на двете сливенски гимназистки, са подготвени от 22-те малки учебно-изследователски общности, с които УчИ – БАН работи през 2019 и 2020 г. по едноименния проект на програма „Образование с наука“, финансирана от Министерството на образованието и науката. Проектът е приключил успешно, въпреки сложната обстановка в страната и ограниченията заради епидемията от Covid-19.

Александра Апостолова от 11 в клас е представила историческо изследване под надслов „Сага за Вороневски и Голикови“, а Христина Димитрова от 12 в клас е защитила интердисциплинарен проект, посветен на трансплантациите. В съавторство с бившата ученичка на гимназията Ралица Жекова, Христина се е представила с постер под надслов „Донорството – мисия възможна“. Научен ръководител и на двете ученички е старши учителят по история и цивилизация в ППМГ „Добри Чинтулов“, Сливен-Цветалина Топракчиева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук