ДГ „Детски свят“ Нова Загора организира изложба – базар

В пролетния 22 април – Денят на Земята, когато започват глобалните дни за действие, организирани от FEЕ – Фондация за екологично образование, учители и възпитаници на ДГ „Детски свят“ гр. Нова Загора организираха изложба – базар с продукти, свързани с биоикономиката. В късния следобед, в деня посветен на Земята, малчуганите и техните учители посрещаха своите гости в двора на детската градина, който се бе превърнал във вълшебно кътче със старателно подредени маси с био и еко производство.

Сред присъстващите бяха  кметът на община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, които с любопитство разгледаха красивите изделия и отнесоха със себе си от специално изработените продукти. В изложбата със свое производство се включиха възпитаниците на група „Пчеличка“, които предлагаха продукти от био мед и разнообразни сладки изкушения, приготвени по креативен начин, цветя и еко украшения.  От своя страна техните приятели от група „Мечо Пух“ бяха изложили в своето еко кътче ръчно рисувани торбички, кисийка от еко материал, пълна с разнообразни билки, семена от медоносни цветя, свещи от пчелен восък.

На своя щанд палавниците от група „Калинка“ демонстрираха бурканчета със самардала, ръчно рисувани торбички от малчуганите,  ключодържатели от дърво, био мас, водни лилии и луфа от семейство „Тиквови“, което е едногодишно растение, намиращо приложение в бита на човека като екологична гъба за баня или в домакинството. В организираната изложба – базар се включиха и родители от всички групи от  ДГ „Детски свят“, които бяха вложили много любов и творчество в своите продукти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук