Деветима в ареста след спецакция на полицията в Сливенско

Множество кражби са разкрити, а деветима са задържани при специализирана операция на полицията в Сливен. Акцията е проведена в края на миналата седмица с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността, установяване на инкриминирани вещи и извършители на кражби от частни имоти и автомобили. Задържани са седем мъже и две жени, извършили кражби в различен период
от време от автомобили, частни имоти и фирми. Трима мъже на възраст 21, 23 и 30 години в съучастие с две жени на 18 и 31 години са задържани за кражба от склад на фирма в индустриалната зона на град Сливен. Петимата проникнали с взлом в складовото помещение и откраднали различни видове ядки на стройност около 3500 лева. Тримата са криминално проявени. С прокурорско разпореждане са задържани за 72 часа.

20-годишен мъж е установен като извършител на кражба от лек автомобил в сливенския квартал „Ст.Заимов”. На 3 септември той е откраднал таблет „Самсунг”, след като есчупил стъкло на паркиран лек автомобил „Шкода”. Инкриминираната вещ е иззета и предадена.

На 4 септември от лек автомобил „Ланчия” е откраднат моторен трион „Щил”. За извършеното престъпление е задържан 19-годишен младеж от град Шивачево. Моторният трион е иззет и предаден.

В хода на операцията в квартал „Комлука” в град Сливен е установен и задържан 39-
годишен криминално проявен мъж, извършител на кражба от частен имот. Работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава от служители
на сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук