Демонстрации, учебни занятия и изложба през Седмицата на пожарната безопасност в Сливенско

Снимка:архив

Демонстрации, учебни занятия и изложба ще се проведат от днес до 18 септември в Сливенска област, като част от отбелязването на Седмицата на пожарната безопасност, съобщават от МВР-Сливен.

И в четирите общини- Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще има „Ден на отворените врати“ с демонстрация на възможностите на службите за оперативни дейности, разясняване на мерки за пожарна безопасност и защита при пожари и бедствия. Деца от предучилищни групи на детските градини ще бъдат на посещения в районните служби в Котел и Сливен. В детската градина „Детски свят“ в Нова Загора ще има учебно занятие за евакуация и демонстрация на пожарна техника.

В Котел днес в Музея на котленските възрожденци ще бъде открита изложба от доц. Людмил Георгиев на тема: „Символи на държавността“ във връзка с историята на противопожарното дело. Посетителите ще могат да видят пожарникарски каски, шапки, униформи и др. Отново в Котел, на 16 септември ще се състои среща с доброволци от Доброволно формирование „Петър Берон“ за ползите от доброволчеството. Провеждане на демонстративно занятие ще има и във филиал на ОДЗ” Твърдица”. В сградата на пожарната в Твърдица са предвидени срещи и беседи с пенсионери и бивши служители от службата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук