Денят на голямото чистене – 15 септември

За седма поредна година община Сливен ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“, организирана от bTV Media Group. Тя е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, свързана с опазването на околната среда. Целите й са България да се съхрани чиста в дългосрочен план, съобщават от общинския пресцентър.

Акцент в кампанията е Денят на голямото почистване, което тази година ще се проведе на 15 септември от 9.30 часа.

За организираните групи доброволци ще бъдат осигурени чували. Те могат да ги получат в стая № 27 в Общината, в дните от 10 до 14 септември – от 10.30 ч. до 11.30 ч. и от 15.00 до 16.00 часа.

Препоръчаните места за почистване са района около Долна лифтена станция, Кръстова чешма, населената част в местността „Карандила“, местностите „Моллова кория“, „Абланово“, „Селището“, „Батмиш“ – гората до пътя за пречиствателната станция за питейни води. Други места, предвидени за почистване са паркът „Хамам баир“, парк „Свети Георги“, междублоковите пространства и зелените площи в град Сливен. Списъкът с местата за почистване не е окончателен и може да бъде допълван от желаещи да се включат в кампанията. Почистените места могат да бъдат отбелязани на интерактивната карта на сайта на инициативата – daizchistim.bg., да се приложат снимки преди/след, да се отбележи името на организацията, броят на доброволците и почистената от тях площ.

За да бъде ефективна организацията по натоварване и извозване на събраните отпадъци от почистването, е необходимо пълните чували да се оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци, а за мястото и района се уведомява дежурен Община Сливен на тел. 044/611 136.

Община Сливен призовава всички граждани, училища и ведомства да станат доброволци и да се включат в тазгодишната кампания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук