Ден на отворените врати в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Сливен

Ден на отворените врати ще се проведе в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и пълнолетни лица на 15 октомври. Инициативата е по повод Международния ден на белия бастун, който се отбелязва тогава. В същия ден, от 10.00 до 16.00 часа, всеки посетител ще бъде посрещан от екип от специалисти, където ще се запознае отблизо с работата на Центъра, с базата, с която разполага, както и с условията, при които могат да се ползват услугите.

В рамките на посещенията ще бъдат представени видео материали, както и демонстрация на специални технически средства и дейности за подкрепа, предлагани от социалното заведение.

Ремонтът на сградата и доставката на оборудването са осъществени по два проекта, които са одобрени и спечелени от Община Сливен. Сградата е изцяло ремонтирана през 2017 г. по проект „Красива България“ на Министерство на труда и социалната политика. В началото на 2018 г. Община Сливен кандидатства и подписа договор за съвместна дейност по проект към Фонд „Социална закрила” на МТСП за доставка и монтаж на обзавеждане и оборудване. Центърът отговаря на европейските критерии за равнопоставен достъп до качествени социални услуги за широк кръг потребители.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук