Десислава Танева: Няма друг мандат министър, който да е оказвал по-завишен контрол отколкото аз

„Всеки навсякъде греши, няма друг мандат министър, който да е проверявал повече, с по-голям, завишен контрол отколкото аз. Всичко мога с цифри да го докажа“, с тези думи земеделският министър Десислава Танева коментира днес в Сливен действията на „Отровното трио“ и изпратеното от тях писмо до всеки един евродепутат за корупцията у нас. Според съобщението им, в публично изявление на министър Танева се дават ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите с евросредства, за да бъде продължено финансирането за България.

„Това, което те са пращали, беше пратено и преди след въпросната среща. Това беше една политическа провокация, една реплика, казана в отговор на въпроса едва ли не да казваме какви грешки имаме открити и прочие. Аз съм българка преди всичко и винаги ще бъда такава и ние трябва да се представяме пред хората винаги с най -доброто, което можем да представим“, посочи още земеделският министър.

„Общо взето от ей такива фрази, общо празно говорене, сами си правим всичко, което ни се случва и което мислят за нас. Да има високо ниво на грешки, но ако не проверяваш няма да има и грешки“, допълни тя.

Десислава Танева беше в Сливен, за да се срещне със земеделски производители от Югоизточна България. Основната тема на събирането беше новата обща селскостопанска политика, постигането на зелените цели, зелената архитектура в обхвата на директните плащания. „Срещата е необходима, за да се знае как да се програмират директните плащания и да се адаптира зелената архитектура към нашия вид производство и нашите земеделци. Искаме всичко да е лесно за тях, за да могат да защитят плащанията си, които така или иначе ще са по-високи през новия програмен период, но с много по -високи цели“, поясни министърът.

 

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук