Дете със смело сърце получи награда „Златно сърце“ за спасяването на двама души

Шестокласникът със смело сърце-Митко Петров получи награда „Златно сърце“ за спасяването на двама свои съседи от пожар. На 15 април вечерта около 22.00 часа прибирайки се от рожден ден детето видяло, че къщата на съседите му гори. Повикал за помощ родителите си и заедно успели да извлекат от горящата къща трудноподвижен мъж, а след това помогнали и на съпругата му да излезе от пламъците. Опитали се да гасят с подръчни средства и да помагат на пожарникарите, но не успели да се справят и жилището на семейство Русчеви било изцяло унищожено.

Няколко месеца по-късно от общинската къща няма нищо, но двама души са живи, благодарение на постъпката на Митко. Именно за това свое дело, днес той получи медальон със златно сърце. Наградата му беше връчена от областният управител Минчо Афузов по време на официална церемония в Областна администрация в присъствието на родителите му, директорката на училището в Градец и кмета на селото. Всички дошли за да засвидетелстват уважението си към детето и гордостта от постъпката му.

Сега Митко вече учи в Ямбол, но често ходи да вижда семейството, което живее втори живот благодарение на него.

От Областна администрация са предприели действия да се окаже помощ на семейство Русчеви, тъй като изгорялата къща е била общинска собственост, в пожара те са загубили всичко и сега преживяват само с инвалидните си пенсии, съобщи още областният управител Минчо Афузов. Със съдействието на дирекция “ Социално подпомагане“ те ще получат помощ, за да възстановят покъщнината си.

Наградата “ Златно сърце“ се присъжда за 14 пореден път и се дава на деца и ученици от област Сливен за благородни постъпки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук