Детски приказен театър „Зора“ открива сезона с премиера на постановката „Пинокио“

Постановката „Пинокио“ по романа на Карло Колоди ще бъде представена за пръв път от Детски приказен театър „Зора“ при Народно читалище „Зора 1860“ Сливен тази вечер. Премиерата ще бъде от 19.00 часа в залата на читалището. Главната роля на любопитното дървено човече е поверена на Петър Тенев.

„Историята е за дървената кукла създадена от човек, която желае да се превърне в човешко същество благодарение… на магия. Но съществуват ли вълшебствата?“, пита режисьорът на постановката Ивайло Гандев. Според него целта на тази пиеса е да се потърси отговор на въпроса как се става човек, да се посочи как да бъде разпозната лъжата от истината, да се разкрие истински ли са вълшебствата или са пък са част от преживяванията към постигането на цел, да разгледа отношенията на хората един към друг, как се приемат  истински съвети и напътствия.

Сюжетът на постановката е драматизиран от режисьора и драматург Венцислав Асенов, подкрепен от музиката на маестро Георгиос Филаделфевс. Сценографията и костюмите са дело на художничката Борислава Захариева, а хореограф е Наталия Хаджикостова.

В ролите влизат децата: София Николова, Иван Андонов, Кристиян Жеков, Петър Тенев, Янислав Димитров, Ивана Панайотова, Мария Балдис, Александър Енергиев, Емилия Бахчеванова, Каспар Бохосян, Нелина Михайлова, Благовест Ташков, Бояна Данчева, Деница Панова, Пламен Тачев, София Андреева, Ема Черникова и др.
Постановката „Пинокио“ е реализирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата. Вход свободен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук