Децата са във ваканция и сливенската полиция засилва контрола по пътищата

ОДМВР-Сливен засилва контрола по пътищата в рамките на акция „Ваканция!
Да пазим децата на пътя”. Акцията е насочена към намаляване на пътнотранспортния травматизъм през лятото и е в ход от 15 юни. Тя ще продължи до 31 август, а заложената цел е опазване живота и здравето на децата през летните ваканционни дни. Акцията условно е разделена на 2 етапа.

Първият обхваща последните две седмици от месец юни, предвидено е засилено
полицейско присъствие около учебните заведения, където ще се осъществява засилен
контрол по отношение на безопасността на децата и техните придружители. Основното, за което ще следят екипите е правилното превозване на деца и използването на детски обезопасителни системи, спиране на подходящи места за слизане на децата-пътници, без да бъде застрашен техният или животът на други деца, пристигащи/заминаващи на/от училище. Специално внимание ще се обръща и на родителите-пешеходци, които съпровождат децата си, като ще се следи пресичането да става само на определените за това места.

Препоръки за безопасност може да намерите тук:
www.mvr.bg/opp/полезна-информация1/правила-и-препоръки/ваканция-да-пазим-
децата-на-пътя–2022-г

Паралелно с тази акция, във времето на лятната ваканция – от 15 юни до 15 септември, е планирана и другата традиционната акция на полицията „Безопасно лято!“, чиято цел е ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. Униформените ще подпомагат трафика, ще следят и за недопускане на нарушения на ЗДвП, в съботните вечери ще има засилени проверки за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол, както и засилен контрол на скоростните режими. Планирани са екипи, които ще следят за нарушения в малки населени места и около увеселителни заведения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук