Деца на 1 и на 2 години са сред новозаразените с Ковид-19 в Сливен

86 са новите случаи на COVID-19, диагностицирани вчера в Сливенска област. Тенденцията е за повишаване на заболеваемостта, която вече е над 400 души на 100 хил. души население при средна заболеваемост за страната от 311 души. Сред новите болни са две деца на 1 и на 2 години, трима ученици, двама учители. Карантинирани са класове и контактни лица на болните. Дадени са предписания, епидемиологичните проучвания продължават.

Наблюденията на РЗИ показват, че по-голяма част от болните се заразяват в семейни огнища или по време на организирани масови прояви, макар и на открито.

Щабът благодари на гражданите за отговорното поведение и напомня, че носенето на предпазни маски за лице в закрити площи, спазването на физическа дистанция, избягването на струпвания от хора и редовната дезинфекция ограничават разпространението на вируса. Ваксинационните пунктове работят по график, публикуван в сайта на РЗИ, включително и през почивните дни. Има възможност за извършване на ваксинация от мобилни екипи в производствени колективи, администрации, в малки или отдалечени населени места.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук