Деца се разминаха „на косъм“ от инцидент докато карат колелета във …. фонтан

Снимка: архив

Деца се разминаха „на косъм“ от инцидент докато карат колелета във фонтана от източната страна на сградата на Община Сливен. Три около10-годишни хлапета използваха неработещото съоръжение като място да се повозят. В рамките на една минута момчетата паднаха три пъти с колелетата вътре, където имаше освен вече зеленясала вода от падналите наскоро дъждове и стърчащи метални тръби. При паданията, главите на децата бяха само на няколко сантиметра от тях, за щастие те не се нараниха, но нещата можеше да имат и фатален край.

След забележка, че това не е място за каране на велосипеди макар и неохотно момчетата напуснаха неработещото съоръжение и това до следващия път когато възрастни може няма или пък да не им се направи забележка. Наоколо нямаше нито представител на Общинска охрана, нито до фонтана е поставена предупредителна лента, която да не се преминава, да се обозначи по някакъв начин, че съоръжението е в ремонт. Тя едва ли би спряла палавите хлапета, но все пак е сигнал, да не се опитват да влизат вътре.

Според информация изпратена до медиите от община Сливен фонтанът, който е  повреден от вандали, трябваше да бъде ремонтиран и почистен .“В понеделник – 17 юни, работници от аварийната група ще започнат работа по отстраняване на повредите, след което ще се извърши почистване на фонтана“, се казва в прессъобщението. Десет дни по-късно фонтанът все още не работи.

Вандали потрошиха фонтана от източната страна на сградата на Общината

Кой обаче щеше да бъде отговорен, ако наистина се беше случило нещо лошо? Обикновено у нас когато белята се случи тогава има реакции, започва да се търси кой е виновен за даден инцидент, не се прави нищо предварително, за да може той да бъде предотвратен.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук