Деца ще се забавляват в библиотеката с писателката Ваня Аврамова и нейния роман- приказка „Моливия”.

Децата – участници в творческата работилница “Лято в библиотеката“ ще се срещнат с писателката Ваня Аврамова /Ваная Тайя/ и ще се забавляват с нейния роман- приказка „Моливия” на 22 юли от 9:30ч. в двора на РБ „Сава Доброплодни” – Сливен, съобщават от културната институция.

За книгата си авторката казва: „Написах тази книга, за да могат възможно най- много деца и всички, които обичат да четат книги, да съпреживеят света на моливите тотонци. Написах я и заради това, че две сестрички – Викчето (10 г.) и Деската (7 г.), толкова много харесаха този свят, още преди да е написан на хартия, че всеки ден ме питаха кога ще имат книгата.”.

Ваня Аврамова /с псевдоним Ваная Тайя/ е родена на 7.10.1971г. в гр. София. Завършила е Библиотекознание и библиография в УниБИТ – София и
докторантура по специалност „Книгознание“. Работила е в големи столични библиотеки като в последните няколко години е зам.-директор на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и хоноруван преподавател в УниБИТ.
През 2013г. става съучредител на Литературния клуб ,,Петър Парижков“, чиято мисия е разпространение на знания и създаване на духовни ценности. През 2018г., заедно с „Видео с кауза” създават инициативата „Почети ми…”, която има за цел да популяризира творчеството на българските детски писатели сред децата и тийнейджърите. Под псевдонима Ваная Тайя е издала детските книги: „Пакостите на малкия Тин” и „Моливия”. През 2021г. издава интерактивната детска книга с добавени
аудио и анимации ,,Мартеничка Къдравелка“ с премиера в Сливен в рамките на програмата на XXIII Национален фестивал на детската книга -2021.

След представянето на книгата си, с участниците в лятната работилница в библиотеката Ваня Аврамова ще проведе и час по творческо писане „Граматика на фантазията” и ще помогне на децата сами да съчинят и напишат своя приказка.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук