Дигитална детоксикация в Сливенския балкан

За повечето трудещи се събота и неделя са дните, в които ще си отдъхнат от задачите на делника и ще „презаредят батериите“. Финансовите възможности са определящи за това дали ще стегнете багажа за някой курорт у нас или в чужбина, или пък ще си останете в Сливен и ще се чудите как да си починете най-пълноценно.

Първото ни предложение към вас е да се подложите на дигитален детокс. Забравяте за мобилния си телефон, Фейсбук и Инстаграм. Новите технологии от една страна улесниха изключително много живота ни, но от друга ни затормозиха с ненужна информация, която непрекъснато ни затрупва.

В Сливенския балкан има достатъчно места където може да отидете за ден-два или пък просто да се посветите на няколкочасова разходка на чист въздух, където да „проветрите“ главата си. Дали ще изберете маршрут към Халката, Молова кория или дефилето на Новоселската река няма значение, важното е да отдъхнете от работния режим. Хижа „Карандила“ е само на 20 минути от града, ако използвате седалковия лифт и там ще можете да се насладите на природните красоти, на спокойствие и тишина.

Около пекарната на Карандила пък е изградена чудесна зона за отдих – поставени са пейки и маси, на които можете да се разположите спокойно, да си починете на чист въздух, да похапнете и да пиете вода от чешмата, а за децата има направена и страхотна детска площадка.

Разходка до Тодоровото аязмо и храм „Свети великомъченик Теодор Тирон“ също е вариант да избягате от градския шум и високите температури поне за час-два.

И през цялото време не забравяйте – това е вашата почивка – почивка от тревогите за безкрайните кредити, за безкрайните сметки, за липсата на пари, от притесненията за неуспешните връзки, за разочарованите родители, за гневните деца. Използвайте мобилните си телефони само, за да се ориентирате колко е часа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук