Димитровден ще е неучебен за сливенските училища

По повод Димитровден кметът Румен Иванов издаде заповед празничният 26 октомври да бъде неучебен за всички училища на територията на Община Сливен. Учебният процес ще бъде възстановен отново в петък.

Заповедта е сведена до знанието на началника на Регионалното управление на образованието и до директорите на учебните заведения. Контролът по изпълнението на заповедта се поема от зам.кмета Пепа Чиликова.

На 26 октомври Сливен отбелязва своя празник. Целият ден ще бъде изпълнен с много събития и изненади за деца и възрастни. От 10 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще има възстановка „Разпускане на хайдушката чета“, след което ще се състои тържественият ритуал по издигане на знамето. От 17 часа Военният духов оркестър ще изнесе концерт на площада пред Общината, а след това артисти ще се дефилират по Ларгото на кокили. В 18 часа в галерия „Сирак скитник“ ще бъде открита Национална изложба изобразително изкуство-Сливен и ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“. От 19 часа ще има огнено шоу с участието на клуб „Дивинитас“. В 19.30 часа започва концертът с участието на Теди Кацарова, Силвия Кацарова, Мая Нешкова и братя Аргирови. Кулминацията на празника са фойерверките, които ще осветят небето над площад „Хаджи Димитър“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук