Димитър Митев: Няма как да подпишем празен чек за нов управител на ВиК Сливен

Няма как да подпишем празен чек за нов управител на ВиК Сливен, това обяви пред журналисти днес Димитър Митев, председател на Общинския съвет в Сливен. Коментарът му е по повод извънредно Общо събрание на съдружниците на „Водоснабдяване и канализация – Сливен” ООД, което предстои да бъде проведено на 15 юли, а решението как да гласува представителя на общината, трябва да бъде взето от местния парламент на сесията в четвъртък.

Според дневния ред на Общото събрание, ще се вземе решение за освобождаване на управителя на ВиК Сливен и назначаване на нов управител на дружеството.

Митев поясни, че в уведомителното писмо до кмета не се съобщава нито мотивите за евентуална смяна, нито кой ще бъде предложен за ръководител на дружеството. За това и кметското предложение към Общинския съвет, и моето мнение е нашият представител в Общото събрание на водното дружество да гласува „против“.

По думите му, не е желателно да се сменя управител, когато реализацията на проекта по Водния цикъл на града е към края си и има опасност да се забави завършването му.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук