Директорът на ДГ „Елица“ е носител на Специалната награда – плакет „Софроний Врачански“

Ирина Дюлгерова – директор на ДГ „Елица“ – Сливен е носител на Специалната награда – плакет „Софроний Врачански“ и грамота. Призът се връчва за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието в навечерието на Деня на будителите -1 ноември. Отличието си тя получи днес по време на осмата поредна церемония за награждаване за постигнати високи постижения или цялостна високопрофесионална дейност в областта на просветата, организирана от Регионално управление по образование Сливен.

Наградата е индивидуална или колективна и се присъжда на директори, учители и педагогически екипи от детските и учебни заведения на територията на Област Сливен. Присъжда се по образователни степени.  Носители на наградата в категория „Директор на годината“ – в системата на предучилищното възпитание e Стефка Великова – ДГ „Зорница“ – с.Гавраилово, а в в системата на средното образование Георги Тузлуков – Затвори – Бургас и Сливен. В категория „Екип, колектив на годината“ – в системата на предучилищното възпитание – ДГ „Детски свят“ – Нова Загора, в системата на средното образование – СУ „Константин Константинов” – Сливен. Призът „Учител на годината“ в направление предучилищно възпитание бе връчен на Таня Вълчева – ДГ „Теменуга“ – Сливен, в начален етап на образование на Надка Димитрова – Тополчане. В прогимназиален етап на образование на Даниела Тодорова – СУ „Д-р Иван Селимински” – Сливен, в гимназиален етап на образование – Елисавета Коларова ППМГ „Добри Чинтулов“, професионално образование за Минко Костов – ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков“ – Сливен, в специализирано образование – Юрка Николова – ЦСОА „Д-р Власаки Шуманов“ – Сливен, педагогически съветник за Милена Минчева – Самуилово. В направление „Млад учител – успешен старт в професията“ бе удостоенa Катерина Стоянова, в категория „Активни педагози – преди и сега“ наградата беше присъдена на Галина Балканска – Твърдица.

В категория „Спомоществовател на образованието” отличието бе за Ротари клуб – Нова Загора. Наградите връчиха областният управител Чавдар Божурски, зам-кметът Пепа Чиликова и Милена Чолакова, началник на РУО Сливен. Развълнувана Ирина Дюлгерова, носител на наградатa „Софроний Врачански“ сподели, че успехът дължи на всички, които стоят зад нея в колективната работа и благодари за присъденото отличие.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук