Директорът на ТЕЦ Сливен: Монтирането на топлинни разпределители е удобство и точност за абонатите

Монтирането на топлинни разпределители е удобство и точност за абонатите на „Топлофикация“ Сливен и чрез своята кампания за популяризирането им ние се опитваме да покажем на гражданите ползите от тях. Това заяви директорът на топлофикационното дружество инж. Павлин Костов. Оборудването на отоплителните тела в жилищата с топлинни разпределители се налага зради влизането в сила европейска директива, чието изпълнение предстои в близките месеци да се материализира първоначално като промени в нормативната уредба.

„Именно за това ние искаме да сме крачка напред и да запознаем хората със стъпките, които трябва да предприемат, за да може в жилищата им да бъдат поставени въпросните уреди. Сред най-важните предимства на топлинните разпределетили с дистанциотно отчитане е, че реално стойността на месечните фактури ще се контролира от ползвателите на услугата. Няма да има и нужда от посещения на инкасатори, засичането се случва от разстояние и е също толкова сигурно, колкото и при стандартните разпределители“, посочи още той.

Подробности за кампанията на дружеството за монтиране на топлинни разпределители може да прочетете в следващото интервю.

Виждаме, че провеждате активна информационна кампания, с която да убедите сливналии, че е необходимо да монтират топлинни разпределители. Какво налага използването им?

-Преди време влезе в сила европейска директива, чието изпълнение предстои в близките месеци да се материализира първоначално като промени в нормативната уредба. Във връзка с очакваното изменение, ще се наложи оборудване на отоплителните тела в жилищата с топлинни разпределители. За това, предлагайки тази опция още от сега, се опитваме да сме един ход напред.

-Какви са предимствата на топлинните разпределители?

Монтирайки топлинни разпределители на отоплителните тела в своя дом, всеки клиент на „Топлофикация“ Сливен получава възможност лично да управлява своето потребление на топлинна енергия. Това означава, че реално стойността на месечните фактури ще се контролира от ползвателитеп на услугата.

-Доколкото разбрахме, няма да монтирате стандартни уреди за измерване на потребената енергия, а дистанционни. Какво ги различава от добре познатите топлинни разпределители?

-Да, предлагаме уреди за дистанционен отчет.При стандартните уреди за отчет всеки месец е необходимо да се засичат от представител на топлинния счетоводител, който отговаря за тях.Тази дейност е задължителна, за да бъдат изготвени месечните фактури. При дистанционните уреди няма нужда от посещения, засичането се случва от разстояние и е също толкова сигурно, колкото и при стандартните разпределители.

-Това ли е единственото предимство на дистанционния отчет?

-Основното е, но не и единствено.Съществено предимство на дистанционните уреди е фактът, че предоставят изключително прецизно и точно отчитане на данните. Важно е да спомена, че при модерните разпределители, които предлагаме, напълно се елиминира факторът „човешка грешка“. Инкасаторът може по случайност да сбърка някоя цифра от нашето потребление, но при апаратът не съществува такъв риск.

Какво е необходимо да извършат абонатите, които са решили да монтират дистанционните уреди?

-Необходимо е да подготвят документи, с което да ни разрешат да стартираме самата процедура.

-Какви са документите?

-Трябва да се предостави подписан договор за извършване на услугата дялово разпределение на топлинна енергия чрез топлинни разпределители в 2 екземпляра. Необходимо е да бъде представен подписан протокол от Общо събрание за взето решение за монтиране на уредите. Нужно е да бъде изготвен и предоставен списък на собствениците в конкретната етажна собственост. Допълнително изискваме справка за задълженията, както и за моментното състояние на отоплителните тела. Държим да сме изрядни, когато пристъпваме към монтаж. Монтажът на всички в сградата се насрочва на една дата или на няколко поредни, в зависимост от големината и.

-Какво се случва, ако клиент не е на тази дата на адреса?

-В случай, че клиент не осигури достъп в уговорената за монтаж дата, за същия ще бъде насрочен нов ден и час, но ще е необходимо да заплати по 12 лв на разпределител.

-А как се процедира, ако в една сграда етажна собственост има апартамент, който не желае да си постави уреди за дялово разпределение. Това означава ли, че ще лиши останалите от възможността за монтиране на уредите?

-Не, клиентите, нежелаещи да поставят уреди за дялово разпределение на отоплителните тела, са задължени да подадат заявление за отсъединяване. Но трябва да знаят, че това се случва срещу заплащане.

-В случай, че впоследствие Ваш клиент реши да присъедини нов радиатор, ще удовлетворите ли желанието му?

-Да, възможно е, трябва да ни уведомят и заедно да насрочим дата за монтажа. Готов съм да отговарям на всякакви въпроси, но държа клиентите ни да знаят, че цялата информация е поместена на страницата на „Топлофикация“ Сливен. Дежурните ни служители на националния телефон отговарят на всички обаждания.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук