Дистанционното обучение стартира днес, платформата „Школо“ обаче все още не работи

Около 90 на сто от училищата днес ще стартират различни форми на дистанционно обучение и Сливен не прави изключение. Платформата „Школо“, за която се очаква да е един от най-използваните канали за комуникация между учители и ученици, обаче все още не работи. На сайта се появява съобщение, че се прави техническа актуализация и след 8.30 се очаква платформата да функционира. Дали това обаче ще се случи или заради голямото натоварване, тя ще се „срине“ предстои да разберат всички, които очакват чрез нея да извършат и участват в някакъв процес на обучение.

Дистанционното обучение се налага заради затварянето на учебните заведения до 29 март като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Право на всяко едно училище е да избере електронната платформа. Коя е тя – родителите ще бъдат уведомени.

Във виртуална класна стая, по мейл, или чрез електронния дневник, учениците ще получават задания. Сред тях и попълването на тестове, които ще бъдат проверявани от преподавателите, съобщава БНТ.

Там, където учениците нямат компютри или връзка с интернет- медиатори ще учат децата по книжните учебници.

От 17-ти март, вторник – Националната телевизия, чрез канала си БНТ 2 започва излъчването на телевизионни уроци за начален курс.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук