Дни на отворените врати се организират в РБ „Сава Доброплодни”

Дни на отворените врати организара Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен. Инициативата е от 26 до 28 септември, а в програмата са включени различни инициативи представящи възможностите на библиотеката за подпомагане процеса на образование и самообразование на учениците. Сред тях са: екскурзии в библиотеката, демонстрации на възможностите за ползване чрез Интернет на пълнотекстови електронни бази данни чрез новата платформа на Електронния каталог на библиотеката, нови книги и помагала в помощ на обучението по различни предмети за отделните класове.

В програмата се включват прояви адресирани и към другите категории читатели. Ученици и граждани, изучаващи чужди езици, ще могат да посетят Чуждоезиковия център на библиотеката. Със специално подготвена презентация ще се представи богатия му книжен фонд и ще бъде отбелязан 26 септември – Европейския ден на езиците.

В дните на отворени втрати, с ученици от първи до четвърти клас от
сливенските училища, ще се провеждат забавни часове „Библиотеката –
свят пълен с чудеса”. Интересни презентации и прожекции на филми са подготвени и за учениците, които се интересуват от историята и културното и литературно
наследство на нашия град.

На всички почитатели на хубавата българска книга библиотеката
предлага среща с писателката Здравка Евтимова на 28 септември /събота/,
от 12:00ч. Тя е носител на множество национални и международни награди.

В дните на отворени врати информационното обслужване във всички
звена на библиотеката е безплатно.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук