Дни на ромската култура в Сливен

Четвъртото издание на Фестивала „Дни на ромската култура“ ще се проведе в Сливен на 27 и 28 август. Инициативата се организира от Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, в партньорство с Община Сливен. В програмата са включени събития, които укрепват развитието на ромската самобитност и културна идентичност.

Празникът ще бъде открит в Драматичен театър „Стефан Киров“ на 27 август от 17.30 часа с изложба на художници и занаятчии от страната.

Събитието ще приключи на 28 август на крепост „Туида“ с концерта „Посланици на доброто“ с участието на Ансамбъл „Романи чълхъя“ (Ромски звезди) с диригент Кольо Бондев, певицата Бони, оркестър „Карандила“ и формация „Ромджаз“ с ръководител Николай Кирилов. Концертът е с начало 19.30 часа.

Община Сливен и Сдружение „Ромска академия за култура и образование“ призовават гражданите за спазване на всички противоепидемични мерки.

Събитието е част от Дейност 3 по проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Сливен“ с бенефициент Община Сливен, в партньорство със Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук