Добрият пример-Абсолвентка избра да е медицинска сестра в Сливен, а не в чужбина

35 абсолвенти от Филиала на Медицинския университет – Варна в Сливен получиха днес дипломите си за „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. Тържествена промоция за дипломирането на студентите от третия випуск от филиала се проведе в Зала „Сливен“. Сред гостите бяха д-р Васислав Петров – управител на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, ръководството на МУ – Варна, близки на абсолвентите и граждани.

Под светлината от пламъка на свещ дипломантите от двете специалности положиха клетва, в основата, на която лежи обета на Флоранс Найтингейл.

40-годишната Дуранджа Миткова – майка на две деца, е сред дипломиращите се днес. Неуспяла да реализира мечтата си да стане медицинско лице когато е била по-млада, на 36 години решава, че е времетова да стане и се записва в сливенския филиал на варненския Медицински унивреситет. Сега четири години, по-късно облечена в червена тога с гордост произнася своята сестринска клетва. Приема заслужени поздравления за положения труд и иска да даде най-доброто от себе си, за да помага.

Въпреки неуредиците в здравната ни система и протестите на медицинските сестри заради ниското заплащане на труда им, тя не се обезкуражава и решава да се посвети на грижата за другите. Избрала е да остане тук и да практикува професията си в ортопедичното отделение на МБАЛ „Иван Селимински“, а не да хване полет от Терминал 1 или 2, за да отиде да работи в чужбина, където заплатата й ще бъде доста по-различна от тази у нас.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук