Доброволката Ли Рей ще преподава китайски език на малки и големи в Сливен

Доброволката от Китайската народна република – Ли Рей ще води часове по китайски език и култура в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ през тази учебна година. Ще бъдат организирани занимания и за възрастни, както и за ученици от други училища. Предвид усложнената ситуация с присъственото обучение на учениците, занятията ще могат да бъдат провеждани и в електронна среда, съобщават от гимназията.

Ли Рей притежава магистърска степен от Политехническия университет в Хънан и от 2019 година работи като доброволка. Интересува се от бадминтон, волейбол, тенис на маса, свири на цигулка и практикува йога и тай-чи. В занятията, които ще провежда с ученици и възрастни, ще представя пред курсистите си и аспекти от китайската философия, история, култура.

Дейността на китайските доброволци в Сливен е резултат от сътрудничеството между ПХГ „Дамян Дамянов“ и Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Желаещите да изучават китайски език и култура ученици и възрастни могат да заявят участие по телефона (044 66 31 76) или на електронната поща на гимназията: humgim_sliven@mail.bg, до 7 декември 2021 г.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук